Kip met tomaat, knoflook en Emmenthaler

Ingrediënten

(voor 4 personen)

4 kipfilets
2 kleine tomaten, in plakken
2 teentjes knoflook, in plakjes
4 plakken Emmenthaler, in stukken
peper en zout

Bereiding


Snijd de kipfilets diagonaal een paar keer in maar snijd ze net niet helemaal door. Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op een ingevette bakplaat.

Steek in elke inkeping een plak tomaat en plakjes knoflook en leg er een stukje Emmenthaler op. Bak de kip zoals hieronder aangegeven.

Lekker met geblancheerde spinazie en aardappelpuree.

Combi stomen
180 °C / 20 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.