Hopscheuten met hoeve-ei en mousseline witbier

Hopscheuten op z’n Vlaams - een heerlijk streekgerecht. De hopscheut combineert goed met kalfsvlees, lamsvlees of vis, maar deze keer bereidt Filip Claeys ze met een simpel hoeve-eitje. Beter en eenvoudiger kan haast niet!

Ingrediënten

Voor 4 personen

200 gr hopscheuten  
4 stuks hoeve-eieren  
150 gr witbier  
250 gr boter  
3 stuks dooiers  
2 stuks citroenen  
100 gr room  
20 gr laurierolie of olijfolie 
Plasticfolie  
Kruidentip van verse kruiden uit de tuin (brave hendrik, kervel, dragon, bieslook…) 

Bereiding

Verwarm de combi stoomoven op 80° stoom. 
Doe de eieren in een diep bord. Dek af met plasticfolie en gaar de eitjes gedurende 30 minuten in de combi stoomoven.  
Plaats de hopscheuten samen met een uitgeperste citroen, gedurende 3 uur in een kom met koud water. Bewaar deze in de koelkast. 
Doe 100 gr witbier, 100 gr room en 100 gr van het water waar de hopscheuten in weken, in een steelpan. Kruid deze met citroensap, peper en zout.  
Kook op je kookplaat op de hoogste stand en voeg er de uitgelekte hopscheuten aan toe.  
Kook vervolgens terug, op je kookplaat op de hoogste stand en dek af met plasticfolie. Laat dit hierna afkoelen in het kookvocht.
Doe 3 dooiers in een steelpan en voeg er 50 gr witbier en 50 gr water aan toe. 
Klop op tot een smeuïge stevige massa (+/- halve kracht inductiekookplaat ). 
Meng er druppelsgewijs de geklaarde boter onder.  
Werk af met citroensap en zout.
Haal de warme eitjes uit de stoomoven en haal de plastic hiervan af. 
Dresseer er de hopscheuten naast.  
Werk af met de mousseline van witbier, laurierolie en tuinkruiden. 

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.