Gestoomde duif met citroen stracciatella
Duivenfilets met gemarineerde witloof en gevulde citroen. Een exclusief recept van David Martin.
Ingrediënten
Duivenfilets
Witloven
Citroenen
Erwten
Burrata
Boter
Sushi azijn
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
De duif
Stoom de duif op 65°C.
Bak daarna de duif in boter, zodat dit een mooie kleur krijgt.
Laat de duif vervolgens afkoelen in de oven op 200°C gedurende 5 minuten.
Serveer de duivenfilets met de saus.
Het witloof
Leg het witloof in een vacuümverpakking en marineer met sushi azijn.
Trek deze vacuüm op de maximale vacuümstand.
De citroenen
Snijd de citroenen doormidden en verwijder het vruchtvlees. Zorg ervoor dat het deksel erop blijft.
Snijd de burrata doormidden en verwijder de binnenkant.
Kruid vervolgens de binnenkant van de burrata met citroenzeste, olijfolie, peper en zout.
Vul de citroenen tot de helft met dit mengsel. Werk af met erwten, die je in gezout water hebt gekookt.
Schik het gemarineerde witloof op de bodem van het bord. Voeg de duivenfilets toe en werk af met de gevulde citroen.
Smakelijk!
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.