Gepocheerde zalm

Dit gezonde gerecht met zalm, spinazie, groene bonen en tomaatjes is in een handomdraai te bereiden in de stoomoven. Door de zalm langzaam op lage temperatuur te stomen krijgt u een mals en sappig resultaat.

Ingrediënten

200 gram zalm
200 gram spinazie
8 stuks prinsessenbonen/sperziebonen
8 stuks kerstomaatjes
2 plakjes citroen
100 gram venkel
Olijfolie

TIP: Vervang de zalm in dit recept eens door kabeljauw of zeeduivel om te variëren.

dit materiaal hebt u nodig om gepocheerde zalm te maken in de stoomoven van AEG

Benodigdheden

Stoomovenschaal of schaal
Snijplank
Mes
Borden

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout, in de stoomovenschaal. Snijd de zalm in 2 stukken.

Stoom alles gedurende 13 minuten en maak de borden op.

Breng op smaak met olijfolie en peper en zout.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.