Gegrilde scampi’s uit de oven
Onze ambassadeur en sterrenchef David Martin neemt je met dit zinderend recept mee naar het zuiden. Proef de zilte zeelucht van de Middellandse Zee en droom bij de geur van verse scampi’s met look weg naar je favoriete restaurantje op de kade.
Klaar om er samen met AEG op uit te trekken en je verwachtingen te overstijgen?
Ingrediënten
1 kg bevroren en gepelde scampi’s
1 theelepel kipkruiden
1 bosje groene ajuinen
2 eetlepels olijfolie
1 limoen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 230°C in de ‘gratineer’ stand (zie speciale programma's).
Kruid in een kom de gepelde scampi’s met de kruiden en de olijfolie.
Voeg de ajuinen en dunne schijfjes limoen toe en besprenkel met olie.
Meng alles door elkaar.
Doe er een paar druppels limoen bij.
Bak gedurende 6 minuten in de oven (230°C).
Dien op en geniet.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.