Gegaarde en gelakte Ibericoschouder

In de stoomoven, vacuum, is de beste manier om een varkensschouder klaar te maken. Zo behoudt hij z’n sappigheid en vorm en krijg je het vlees mooi rosé, wat je bij het klassieke varkensgebraad in de oven veel minder zult hebben. Test het zelf uit met dit heerlijke recept van Filip Claeys.

Gegaarde en gelakte Ibericoschouder van AEG chef Filip Claeys

Ingrediënten

-    600 gram varkensschouder
-    1 teentje look
-    1 takje tijm
-    1 takje rozemarijn

Bereiding

Kruid de varkensschouder met peper en zout.
Voeg er rozemarijn, tijm, look en olijfolie aan toe en vacumeer. 
Gaar in een voorverwarmde stoomoven van 60°C voor 1u30min.
Haal de schouder uit de vacuumzak en bak deze kort aan langs beide zijden in een hete pan.
Smeer de schouder in met ingekookte sojasaus en honing, laat 2 minuten rusten en snij in de gewenste vorm. 

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.