Gebraden kip op 2 temperaturen
Het grote geheim van een goed gebraden kip? Let op de kooktijd én bereid de kip op twee temperaturen. Topchef David Martin onthult hier hoe hij de perfecte kip braadt.
Klaar om samen met AEG je smaakpapillen te verrassen en je verwachtingen te overstijgen?
Ingrediënten
1 kip
1 theelepel kipkruiden
3 eetlepels pindaolie
1 bosje peterselie
2 stukjes verse knoflook
Bereiding
Leg schijfjes ui of brood op de bodem van de schaal.
Leg de kip erop en giet de olie erin.
Verdeel de olie gelijkmatig over de kip en voeg de kruiden toe.
Vul de kip met de peterselie en knoflook.
Zet de schaal in de oven en stel de oven in op 160° (hete lucht) gedurende 60 minuten.
Zet hierna de oven op 230° gedurende 6 tot 8 minuten.
Haal de kip uit de oven en laat 10 minuten rusten alvorens op te dienen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.