Gebraad van duif met spek en rozijnen

Ingrediënten

(voor 4 personen)

4 duiven
4 tot 8 sneetjes gerookt spek
800 g rozijnen, zonder pit (muskaat)
3 dl kippenbouillon
3 sjalotjes
1 kruidentuiltje (laurier, peterselie en tijm)
50 cl droge witte wijn
20 g boter
2 eetlepels olie

Bereiding

Droog de duifjes met keukenrolpapier. Verbrand het dons met een brander of met een kaars. Verwijder de vleugels en de hals.

Neem de helft van de rozijnen en pers het sap eruit met een fijn vergiet.

Bak de vleugels en de hals van de duiven in een beetje olie. Doe hier de sjalotjes bij en laat sudderen. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Doe er het rozijnensap en het kruidentuiltje bij. Laat op een zacht vuurtje sudderen.

Breng de binnenkant van de duifjes op smaak met peper en zout en doe het spek erin.

Verwarm de oven voor op 200°C en laat de duifjes gedurende 10 à 15 minuten bakken.

Doe de jus door een vergiet, voeg de rest van de rozijnen toe. Giet dit over de duifjes en dek af. Verlaag de temperatuur tot 150°C en laat gedurende 10 minuten verder bakken. Dien op in de ovenschotel.

Combi stomen
200 °C / 10‐12 minuten
150 °C / 10 minuten

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.