Eend met sinaasappel

Ingrediënten

(voor 4 personen)

2 eendenborsten
6 sinaasappelen
2 dl eendenfond
peper uit de molen
zeezout
2 eetlepels rietsuiker
25 g boter

Bereiding

Verwijder het vet van de eendenborst. Maak met een mes inkepingen in de eend, langs de huidkant.

Schil 1 sinaasappel en hak de schil fijn. Doe deze julienne van sinaasappel in een kom met koud water. Laat koken en giet uit. Doe dit twee keer.

Doe de sinaasappelschil, de suiker en een beetje water in een kommetje. Zet op een zacht vuurtje en maak zo een konfijt.

Pers sinaasappelsap en laat dit ¾ inkoken. Voeg de fond toe en laat de saus indikken. Werk de saus af met boter, de sinaasappelschil en de siroop. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de eendenborsten. Begin met de huidkant.

Breng op smaak en laat gedurende 8 à 10 minuten op 180°C, Combi stomen

Pagina afdrukken in PDF

 

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.