De perfecte roggevleugel

Verfijn je kookkunsten met recept van sterrenchef en AEG ambassadeur Filip Claeys om de perfecte roggevleugel uit de Noordzee te bereiden.

De perfecte roggevleugel van AEG chef Filip Claeys

Ingrediënten

-    Fumet van rog
-    Look
-    Witte wijn
-    Dragonolie
-    Rog
-    Olijfolie
-    Citroen

Bereiding

Vis

Verwarm de grill oven voor op 230°C
Bak de gehakte look in een pan en bereid de basis voor de pil pil saus
Bak de roggevleugel aan in een aparte pan
Plaats de gebakken roggevleugel op de pil pil saus
Glaceer de roggevleugel met zijn eigen jus
Plaats de voorgebakken roggevleugel in de grilloven voor ongeveer 6 minuten
Werk af met citroensap voor een frisse smaak

Pil pil saus

Verhit de steelpan met een scheut olijfolie
Bak de gesneden look aan totdat deze goudbruin is
Bevochtig de knoflook met witte wijn en voeg de visfumet toe
Laat het mengsel inkoken totdat het een dikke massa vormt.
Giet de pil pil basis in een koude schotel en roer deze met een fijne zeef
Voeg druppelsgewijs de dragonolie toe

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.