Mediterrane zeebaars
Een recept met mediterraanse aroma's van sterrenchef Giovanni Bruno
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
Paneermeel
100gr droog brood of paneermeel en 100gr van panko
1 teentje geplette knoflook, chilipeperpoeder naar wens, 1 theelepel oregano
2 eetlepels olijfolie
20 gehakte zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes (ongezouten)
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
1 glas rode wijn
Tomatensaus
2 teentjes knoflook, 1 chilipeper
Een blik gepelde tomaten San Marzano (250gr)
Vis
2 zeebaarzen van 400g of 1 zeebaarsfilet per persoon met huid
1 eetlepel olijfolie per filet,
Tijm, zout en peper
Bereiding
Het gekruide paneermeel
Mix het brood dat je een paar dagen hebt laten drogen of gebruik paneermeel en panko (Japans paneermeel). Meng het met wat oregano. Plaats het op een grote bakplaat.
Doe olijfolie in een pan en bak knoflook met een beetje chilipeper. Voeg een stevige eetlepel ongezouten kappertjes toe en tot slot een ruime eetlepel tomatenpuree. Meng alles onder elkaar terwijl je het wat laat aanstoven. Blus vervolgens met een glas rode wijn om het sappig te houden.
Giet alles op de bakplaat waarop je het mengsel van paneermeel, panko en oregano plaatste.
Meng alles goed tot het een egale kleur heeft en plaats 3 uur in de oven op 70 °C.
Laat afkoelen. Het is klaar voor gebruik.
De tomatensaus
Fruit een beetje knoflook en specerijen tot het licht verkleurt. Doe de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 minuten sudderen op een laag vuur. Eenmaal gekookt, giet het door een puntzeef en meng alles met olijfolie om een gladde saus te krijgen.
Doe het in een spuitzak of spuitbus om het in in mooie rondjes te serveren.
De zeebaars
Snijd ze in filets, brand de huid met een keukenbrander of in een zeer hete Tefalpan, een minuut aan de velkant. Plaats de vis in een vacuümzak met tijm en olijfolie en trek vacuüm. Als je geen vacuümmachine hebt, zet je de vis 5 minuten op een bord met tijm en olijfolie in een stoomoven op 70 °C. Let op, de kooktijd kan variëren afhankelijk van het gewicht en de dikte, dit kan je controleren met een thermometer of temperatuursensor
Kies seizoensgroenten. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree of gestoomde petatje
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.