Recept Bouillabaisse

Een klassieke Franse soep met zeevruchten. De venkel zorgt voor een anijsachtige toets, de safraan voor de warme gouden kleur.

Ingrediënten

5 krabbenpoten, 2 grote tomaten, gepeld, 1 grote ui, gepeld, 4 teentjes knoflook, gepeld,  50 ml extra vierge olijfolie, 1 bloemige aardappel, 1/2 venkel, 3 laurierblaadjes, 1/4 tl. verkruimelde safraan 1 1/2 el. grof zeezout, 1/2 tl. gemalen zwarte peper 300 ml witte wijn, 500 ml kokend water, 1,5 kg filet van witte vis (zoals zeeduivel, tarbot, rode snapper, geep of kabeljauw), in grote stukken (4x4 cm) gesneden, met het vel er nog aan, 8 kokkels, 500 g gekweekte mosselen, schoongemaakt en ontdaan van de baard, 500 g grote ongepelde garnalen (rauw)

Voor 4 personen


1
Breek de krabbenpoten door erop te slaan met een pan of iets dergelijks.

2 Leg ze in een sauteerpan. Bak op hoge temperatuur, zodat de schaal witter wordt en loskomt en er vloeistof kan binnendringen.

3 Snij de tomaten, venkel, aardappel, ui en look, voeg ze toe aan de krabbenpoten en giet er de olie over. Sauteer tot ze zacht zijn.

4 Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Giet het kokend water erbij en zet het vuur lager. Laat de bouillon zo'n 90 minuten sudderen. Zeef de bouillon, eerst door een zeef en daarna door een neteldoek.

5 Houd de bouillon warm op een laag vuurtje.

6 Doe de schelpen en de stukken visfilet elk in een aparte sauspan. Doe in elke sauspan een schep bouillon. Laat elke pan gedurende 2 minuten stomen op een laag vuurtje.

7 Breng de sudderende bouillon aan de kook en voeg de mosselen en de garnalen toe. Laat gedurende 2 minuten koken met het deksel op de pan.

Serveertip! Doe de stukken vis, de mosselen en de garnalen in een ondiep bord of ondiepe kom en giet de bouillon in een kannetje, zodat je gasten zichzelf kunnen bedienen.

 

  • Caesarsalade met Pacifische perfectie

    door Catalina Vélez

  • Caesarsalade met restjes

    door Culinary Misfits

    Caesarsalade met fetakaas en rode biet
  • Côte à l'os Holstein

    door Bart De Pooter

    Côte à l'os Holstein
  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.