Bloemkoolrijst met gepofte tomaat en balletjes
Ingrediënten
1 bloemkool
400 g kerstomaatjes
1 pot arrabiata of passata
3 à 4 teentjes look
500 gekruid gehakt
Peper en zout
Een paar takken verse oregano
Boter of olijfolie
Bereiding
Maak balletjes van het gehakt, bak rondom rond gaar.
Doe de tomaatjes met olijfolie, look, peper en zout in een hoge pan en laat ze poffen op het vuur.
Voeg de arrabiata of passata toe en laat 5 minuten sudderen.
Maak de bloemkool rijst door rauw te cutteren in de keukenrobot.
Strooi het mengsel in een geperforeerde ovenschaal, en stoom voor 10 minuten.
Serveer ze in een grote diepe schotel, besprenkel ze met olijfolie en peper en zout.
Leg er de balletjes op en giet er de tomatensaus over.
Werk af met de oregano.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.