Bavette met braambessensaus
Een exclusief recept van tv-chef Sofie Dumont
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
Bavette
- 800 gram bavette van rund
- 1 eetlepel roze peperkorrels
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
- Zeezout
- 1 eetlepel boter
Braambessensaus
- 200 gram diepvries braambessen
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel agavesiroop
- 2 kruidnagels
- 25 ml water
Bereiding
BAVETTE
- Plet de 2 soorten peperkorrels met het zeezout los in de vijzel
- Breng het pepermengsel aan één kant van het vlees aan
- Doe het vlees in een sous-vide zakje en laat het gedurende 4 uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 190 graden, lage vochtigheid
- Smelt een klontje boter in een pan
- Schroei het vlees eerst 2 minuten aan de peperkant
- Draai het vlees voorzichtig om en bak nog ongeveer 2 minuten
- Leg het vlees met de peperkorst naar boven in een ovenvaste schaal
- Zet de schaal in de oven gedurende 3 minuten op een temperatuur van 190 °C
- Haal de schaal uit de oven
- Laat minimum 2 minuten rusten onder aluminiumfolie
BRAAMBESSENSAUS
Doe de braambessen samen met de andere ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat 5 minuten koken.
Presentatie
Serveer met aardappelpuree en jonge sla.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.