Gestoomde buns

Perfect gestoomde broodjes met een gouden korst - als vers van de bakkerij. Een geweldig recept voor die ochtenden in het weekend wanneer je iets extra's verdient.

Genoeg voor 8 broodjes
Kooktijd: 2 uur (inclusief tijd voor deeg om te rijzen)

Ingrediënten

Broodjes
4 g verse gist
170 g lauw water
250 g bloem
4 g bakpoeder
4 g zout

Methode

  • Stop de gist in de blender. Giet het warme water er overheen, roer om te combineren en laat de gist schuimen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in de kom van de blender of in een gewone grote kom.
  • Giet de vloeistof in de bloem en kneed op lage snelheid gedurende 1 minuut, vervolgens 3-4 minuten op gemiddelde snelheid tot het deeg glad is. Als je geen blender hebt, kneed het deeg dan gedurende 10-15 minuten op een licht met bloem besprinkeld werkoppervlak.
  • Leg het deeg in een licht geoliede kom en dek af met huishoudfolie. Laat het rijzen tot het verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor met hetelucht tot 180 °C / 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het deeg los en verdeel het in porties van 40 g. Vorm tot broodjes, plaats op de met bakpapier beklede bakplaat en laat het 20-30 minuten rijzen.
  • Bak ongeveer 8 minuten (met stoom), tot de broodjes goudbruin en opgeblazen zijn.

messen op de snijplank

Andere recepten van Le Cordon Bleu

  • Ananas en makreel salade
  • Pesto
  • Pizza
  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.