Ananas en makreel salade
Sesamolie, limoen en chilipeper vormen een krachtige mix van smaken waarvan de meesten vinden dat deze uitgesproken Aziatisch is. Probeer de makreel eens te vervangen door zeebrasem en de ananas door mango.
4 makreelfilets
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten
1 kleine ananas
60 g appelcider
2 tenen knoflook
2 Thaise peper/chili
120 g sesamolie
1 ingelegde rode ui
koriander, limoensap, zout
- Bestrijk met een borstel de makreelfilet met sesamolie. Bak gedurende enkele minuten in de oven op 180 °C.
- Voor de saladedressing, mix alles samen in de blender (ananas, chili, sesamolie, appelcider, limoen, knoflook, zout en peper).
- Opdienen.
Alternatieve ingrediënten?
Makreel kan worden vervangen door sardine of zeebrasem, je kunt ook mango gebruiken om de ananas te vervangen.
Wijnkoppeling
Een ongewone, maar absoluut heerlijke combinatie. Dit recept geeft je al een voor de hand liggende keuze: Cider. Je beste optie is een ambachtelijke cider die in de fles is gefermenteerd. Deze kan afkomstig zijn van over de hele wereld, maar je beste keuze komt uit Bretagne, Normandië of Baskenland. Serveer hem gekoeld in een wijnglas. Een alcoholvrij alternatief kan een troebel bijna droog appelsapje zijn van Cox- of Bramley-appels.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.