Pannenkoeken met gerookte zalm
De fluffy pannenkoek in Amerikaanse stijl is een ontbijtklassieker, en met verschillende toppings verandert hij in een uitstekende hartige snack. Dit recept voegt dunne plakjes gerookte zalm toe aan de mix - echt heerlijk.
Voor 8 personen
Kooktijd: 30 minuten
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
230 g bloem, 2 theelepels bakpoeder, schil van 1 citroen, 2 snuifjes zout, 6 eieren, gescheiden, 280 g melk
Garnering
Gerookte zalm, dille, crème fraîche, citroensap
- Doe de bloem, bakpoeder, citroenschil en het zout in de blender.
- Maak een putje in het midden, voeg de eierdooiers toe, giet de melk er in en mix tot een glad beslag.
- Klop het eiwit in een grote kom met een handmixer tot het zachte pieken vormt.
- Meng de eiwitten onder het beslag maar behoud zoveel mogelijk lucht in het beslag tot je een mooi licht beslag hebt.
- Verhit een grote koekenpan en smelt er wat boter in.
- Laat een kleine lepel vol beslag in de hete pan vallen en bak deze tot iedere kant gebruind is, ongeveer 2 minuten.
- Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Om de pannenkoeken te serveren, klop je wat crème fraîche op en beleg je dit met gerookte zalm, een takje dille en een scheutje citroensap.
Meer dikte?
Door de eiwitten apart te kloppen, ontstaat er een dikkere pannenkoek met een lichtere smaak
Wijnkoppeling
Andere recepten van Le Cordon Bleu
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.