Yoghurt-bosbessencake

Start je eerste schooldag goed met deze gezonde yoghurt-bosbessencake van AEG ambassadeur en sterrenchef David Martin.

Yoghurt-bosbessencake

Ingrediënten

1 potje yoghurt (het potje dient vervolgens als maatbeker)
1 potje suiker
1 potje bloem
1/2 potje arachideolie
1 zakje vanillesuiker
1 zakje gist
2 eieren
Bosbessen

Bereiding

Giet de yoghurt, de 2 soorten suikers, de bloem, de gist, de olie en de eieren in een kom. Meng met een garde tot een gladde massa. Voeg de bosbessen er aan toe.
Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier of boter, giet het mengsel erin.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak zo'n 30 tot 45 minuten. Prik daarna met een mes in de cake. Ze is klaar als het lemmet er droog uitkomt.

Veel bakplezier!

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.