Taart met kokosnoot

Ingrediënten

(voor 4 tot 6 personen)

4 eigelen
4 eiwitten
150 g geraspte kokosnoot
150 g griessuiker
150 g gesmolten boter
230 g bloem
25 cl melk
1 vanillestokje
1 klein beetje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (Intervalstoom).

Snij het vanillestokje in de lengte. Breng de melk aan het koken en voeg de vanille toe. Laat een tiental minuutjes trekken.

Klop het eigeel en de suiker tot een wit mengsel. Voeg de gesmolten boter toe. Voeg de gezeefde bloem en suiker toe aan het deeg.

Verwijder het stokje uit de melk en meng de melk met het deeg. Voeg de kokosnoot toe.

Klop het eiwit op en voeg dit voorzichtig aan het deeg toe.

Giet het deeg in een beboterde taartvorm. Net voor het opdienen strooit u wat kokosnoot over de taart.

Laat de taart ongeveer 30 minuten bakken. Laat afkoelen.

Combi stomen
200°C / 30 minuten

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.