Peren in rode wijn

Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.

Ingrediënten

Voor 4 personen

400 ml volle rode wijn
1 tl. suiker
2 peren


Optionele specerijen: kaneel, kruidnagel

Bereiding

 

1 Laat de rode wijn en de suiker in een steelpan tot de helft indikken. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Doe de gehalveerde peren en de rode wijn in een sous- videzakje, samen met de specerijen als je die gebruikt, en sluit vacuüm af.

2 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'SousVide'- programma en stoom op 95°C gedurende 15 minuten.

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.