Moelleux van chocolade

Ingrediënten

(Voor 6 tot 8 personen)

120 g fondant chocolade
60 g boter
120 g suiker
3 eieren
40 g gezeefde bloem
2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

Laat de chocolade au bain‐marie smelten. Voeg de boter in stukjes toe.

Klop de eieren en de suiker tot u een luchtig deeg krijgt en voeg hier de chocolade en vervolgens de bloem aan toe.

Beboter 4 wegwerpbare vormpjes in aluminium. Strooi cacaopoeder in de vormpjes en verwijder het teveel. Vul de vormpjes tot ¾ van de hoogte.

Verwarm de oven voor op 200°C (Intervalstoom) en bak gedurende 8 à 10 minuten.

Laat een minuutje rusten en keer de vormpjes op de borden om.

Combi stomen
200°C / 8‐10 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.