Madeleinekoekjes

Ingrediënten

(voor 4 tot 6 personen)

120 g gesmolten boter
100 g griessuiker
2 eieren
150 g bloem
10 g droge gist
1 eetlepel honing
1 zakje vanillesuiker
een klein beetje zout
1 afgestreken koffielepel geraspte citroenschil

Bereiding

Klop de eieren met de suiker tot u een gladde massa hebt. Voeg de gezeefde bloem, het zout en de gist toe. Doe er daarna de gesmolten boter, de citroenschil en de honing bij.

Laat alles een half uur rusten. Verwarm de oven voor op 200°C (intervalstoom).

Vul de madeleine vormpjes tot een derde van de hoogte. Zet dit in de oven en laat gedurende 8 – 10 minuten bakken (in functie van de grootte van de vormpjes).

Combi stomen
200°C / 8‐10 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.