Limoenmousse met frambozencoulis
De friszure coulis contrasteert mooi met de zoetere mousse in dit evenwichtige en mooi gepresenteerde dessert.
Ingrediënten
Limoenmousse
1 vanillestokje, 800 ml melk, 1 limoen, 2 eieren, 6 eierdooiers 150 g suiker
Frambozencoulis
400 g diepgevroren frambozen, 100 g poedersuiker, 1 el. limoensap
Voor 8 personen
1 Vet 8 sou lévormen in met boter en zet ze in de koelkast.
2 Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit. Breng het stokje en de zaadjes in de melk aan de kook. Laat 10 minuten sudderen en haal dan het stokje eruit.
3 Rasp en pers de limoen.
4 Meng ondertussen de eieren, eierdooiers, suiker, limoenschil en sap tot een schuimig mengsel in een kom, en roer er daarna de nog warme melk door. Verdeel het mengsel over de sou lévormen.
5 Zet de mousse op niveau 2, kies het 'Hoge Vochtigheid (Pro) / Veel Vocht'-programma , stoom op 100°C gedurende 50 minuten en laat daarna 2-3 uur afkoelen.
6 Voor de coulis: laat de frambozen licht ontdooien en mix ze daarna met de poedersuiker en het limoensap. Giet door een zeef.
Serveertip! Maak de mousse aan de rand van de vormen los met een klein mes en draai om op aparte borden. Giet er de coulis rond en werk af met verse frambozen en partjes citroen.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.