Ijstaart à la Nigella

Ingrëdienten

2 lit vanille roomijs
100 gr hazelnoten
1 pak Milka chocowafer
1 zak mini twix

springvorm 24 à 26  cm
folie

1 tablet extra donkere chocolade
1 el kokosolie

Voorbereiding

haal het ijs uit de vriezer om wat zachter te worden
doe de koekjes en de Twixs in een diepvrieszak
sla met de deegroller tot kruimels en brokken
hak met de keukenmachine de hazelnoten fijn
 
doe het ijs in een mengkom
voeg de koekkruimels en de fijngemaakte hazelnoten toe
meng het geheel

bekleed een springvorm met folie
doe het ijs erin
doe de folie ook over het ijs om ijskristallen te voorkomen
laat in de vriezer weer hard worden

Wanneer je het Grande Dessert gaat serveren kan je het eventueel garneren met nougatine of met hagelslag.

Ook leuk is om 1 tablet extra donkere chocolade met 1 eetlepel kokosolie te smelten. De kokosolie stolt onder de 25° C dus garneer je de ijstaart met de gesmolten chocolade dan stolt dit gelijk op je dessert!!

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen
  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.