Gestoomde ananas

Ja, je kunt een ananas stomen! Het grote voordeel daarbij?
Er komt veel minder suiker aan te pas dan wanneer je hem in siroop kookt. Maar laat dat je er niet van weerhouden om er een toef slagroom aan toe te voegen! 
De ananas heeft bovendien een veel aangenamere textuur wanneer je hem stoomt. Ontdek nu dit heerlijke recept van David Martin.

Gestoomde ananas van AEG chef David Martin

Ingrediënten

1 ananas
1 bloedsinaasappel

Bereiding

Verwijder de schil van de ananas en zet hem vervolgens recht in een stoomschaal.
Steek de stoomschaal 1 uur in de oven op de stoomstand. 
Snij de ananas in twee en vervolgens in dunne schijven.
Presenteer de schijven op een bord en besprenkel met het sap van een bloedsinaasappel.
Overgiet als laatste nog met 1 eetlepel van het kookvocht en klaar!

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.