Gestoomde abrikozencake

Ingrediënten

300 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Mespuntje zout
1 l azijn
70 g opgevangen abrikozensap
1 blik halve abrikozen op siroop (420 g), uitgelekt (sap opgevangen)
Poedersuiker

Extra nodig
Mixer en taartvorm of 4 mini taartvormen

Bereiding

Klop basterdsuiker, vanillesuiker en eieren met de mixer wit en romig.

Voeg meel en zout toe en klop alles goed door elkaar.

Klop als laatste de azijn en het abrikozensap erdoor.

Doe het beslag over in een ingevette taartvorm of mini taartvormen en strijk het mooi glad. Druk halve abrikozen in het beslag en stoom de cake, onafgedekt, zoals hieronder aangegeven.

Schakel na de stoomtijd de grill aan en zet de cake of cakejes 4‐5 minuten onder de hete grill om te bruinen. Bestrooi met poedersuiker.

Stomen
96 °C / 40 minuten

Grill groot
4‐5 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.