Dessert met ananas
Sterrenchef en AEG ambassadeur Filip Claeys laat je zien hoe je een heerlijk dessert klaarmaakt met ananas en vanille-ijs in de stoomoven.
Ingrediënten
- 1 ananas
- Marinade ananas
o Caramel
o Tonka
o Vanille
o Kaneel
o Steranijs
o Limoen
o Rum
o Grof zout
o Boter
- Limoen
- Vanille
- Quenelle ijs
Bereiding
Verwarm de stoomoven tot 90°C
Snijd de ananas in stukken
Portioneer de ananas in 4 stukken en steek deze in een vacuumzak
Vacumeer de ananas samen met de marinade
Stoom de ananas gedurende 8 minuten in de stoomoven
Haal de ananas uit de vacuumzak
Bak de gestoomde ananas kort in een pan voor een karamelisatie-effect
Serveer de ananas op een bord samen met een bolletje vanille-ijs
Werk het dessert af met limoensap voor een frisse afwerking
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.