Croissant cake
Heb je altijd te veel croissantjes of koffiebroodjes over na het ontbijt? Geen zorgen! Met dit recept maak je er een heerlijke croissant cake van. Dankzij de circulaire chefkok Bryce Steba leer je hoe je restjes slim gebruikt en zo voedselverspilling tegen gaat, terwijl je geniet van een onweerstaanbaar dessert.
Ingrediënten
Voor 2 tot 3 porties
- 4-6 overgebleven croissants of ander elk ander koffiebroodje
- 1 ei
- 200 ml melk
- 75 gr suiker
- 75 ml water
- 50 gr suiker los
Bereiding
1. Kook 75 gr suiker en 75 ml water tot de suiker oplost en laat afkoelen.
2. Snijd de croissants in grove stukken
3. Klop de melk en ei tot glad mengsel
4. Vet de bakvorm in en leg 1 vel bakpapier strak in de vorm.
5. Haal de stukken croissant goed door het mengsel, vul de ingevette bakvorm en giet het restje mengsel eroverheen.
6. Leg het tweede vel bakpapier erop en zet weg voor 1 uur.
7. Verwarm de oven voor op 180 graden combisteam.
8. Haal na 1 uur het bakpapier eraf en giet 100 ml suikerwater over de cake, leg het bakpapier hierna weer netjes in de vorm.
9. Zet de vorm in de oven en bak het af voor 50 minuten.
10. Haal na 50 minuten de vorm uit de oven en zet de oven op 160 graden droge lucht.
11. Verwijder het bakpapier en besprenkel je cake met het laatste suikerwater.
12. Zet de vorm terug in de oven voor 20 minuten.
Serveertip: serveer je cake warm met een schep crème fraiche of vanille ijs.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.