Klassieke crème brûlée uit de stoomoven
Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijke klassieke crème brûlée, rechtstreeks uit de stoomoven. Hoewel het misschien klinkt als een uitdagend dessert, zorgt de stoomoven ervoor dat het moeiteloos lukt. De stoomfunctie houdt het dessert heerlijk zacht en smeuïg, zonder dat het uitdroogt. En het mooiste? Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig! Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 500 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje
- 2 el rietsuiker
Bereiding
Splits de eieren en doe de eidooiers samen met de kristalsuiker en de slagroom in de blender.
Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg dit ook toe aan de blender. Meng tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 4 vormpjes, zorg dat er een klein randje over blijft aan de bovenkant.
Bedek de vormpjes met vershoudfolie en zet 30 minuten in de stoomoven op 90 graden, hoge vochtigheid.
Haal de vormpjes uit de stoomoven en zet zo’n 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Verdeel, wanneer de crème brûlée is afgekoeld, de rietsuiker over de vormpjes.
Zet de vormpjes zo’n 3 minuten in de oven op de hoogste grillstand, totdat de bovenkant bruin is.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.