Chocoladedessert in de stoomoven

Dit recept van David Martin kan natuurlijk worden gemaakt met alle soorten chocolade. Wit, melk of puur. 
Een kleine tip: voeg na het afkoelen gerust een beetje gemalen speculoos toe als finishing touch. Smakelijk!

Chocoladedessert in de stoomoven van AEG chef David Martin

Ingrediënten

eieren
bloedsinaasappel
melk
melkchocolade callets
suiker

Bereiding

Verwarm de melk op een middelhoog vuur en giet er de callets bij.
Laat smelten tot een vloeibaar geheel, rasp de schil van de bloedsinaasappel en voeg toe.
Meng in een kom de suiker met de volledige eieren en klop met de mixer op tot een gladde massa.
Voeg er het chocolademengsel bij, roer en verdeel over de potjes.
Bedek de potjes met aluminiumfolie en zet in de oven op de stoomstand.
Haal de porties uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en laat het smaken!

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.