Chocolade moelleux
Ontdek de ultieme verwennerij met de klassieke chocolade moelleux, perfect bereid in de stoomoven. Deze onweerstaanbare lava cakejes, met hun smeuïge, uitlopende chocolade kern, zijn een ware traktatie voor elke chocoladeliefhebber. Dankzij de stoomoven blijven ze heerlijk sappig en vol van smaak. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
- 200 g chocolade
- 100 g boter
- 4 eieren
- 100 g fijne suiker
- 2 takjes aalbessen
- 2 bolletjes roomijs
Bereiding
Smelt de boter met de chocolade in een pan; op laag vuur. Blijf goed door roeren totdat ze helemaal samen zijn gesmolten.
Laat je huisgenoot of partner ondertussen de eieren met de suiker schuimig opkloppen.
Giet dan het chocolademengsel bij de eieren en roer goed door.
Pak er twee ovenbestendige schaaltjes bij en verdeel het mengsel over de twee schaaltjes.
Deze schaaltjes gaan 8 minuten in de stoomoven op High-Steam op 120°C .
Haal uit de oven en serveer met de aalbessen en een bolletje roomijs.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.