Het is trendy in Japan en in 2019 zal het overal trendy zijn. Het is smaakvol en eenvoudig en een van de vijf basissmaken van de menselijke tong. Umami is van nature aanwezig in vele ingrediënten zoals tomaten, miso, vlees en champignons.

In enkele eenvoudige stappen kan je  jouw eigen bokaal umami bekomen door simpelweg eekhoorntjesbrood of shiitake champignons te drogen. Droog je champignons door ze ‘s nachts op nauwkeurige, lage temperaturen in je AEG oven te plaatsen en plet de champignons daarna tot poeder —strooi het poeder over alle soorten gerechten.

SenseCook oven

Ziehier je nieuwe souschef. Je nieuwe instrument in de zoektocht naar de sappigste lamsbout, de meest malse zalmfilet. Gebruik de kerntemperatuursensor om de oven te vertellen hoe je jouw gerecht wenst, en gebruik gewoon de woorden die je in een restaurant ook gebruikt: bleu, saignant, à point en bien cuit.

Voor het eerst kan je er op vertrouwen dat de SenseCook oven begrijpt welk resultaat je wenst, gewoon door de woorden die je kiest. Zonder de deur te moeten openen wordt alles, van malse stukken vlees tot gesmolten chocoladefondants, gecontroleerd en beheerst. Eindelijk een oven die jouw taal spreekt.

Lees meer over de SenseCook oven

Umamipoeder

Ingrediënten

300g shiitake champignons

Instructies

- Snijd de shiitake champignon fijn.
- Spreid de gesneden champignon op twee schotels.
- Plaats de schotels in de oven en laat ze gedurende de nacht drogen in de SenseCook oven bij 45°C.
- Haal de schotels uit de oven en mix de gedroogde champignons tot een fijn poeder met de Gourmet Pro-mixer.

Gourmet Pro-mixer

De PowerTilt-innovatie haalt het beste uit je ingrediënten en uit je kookkunsten. Het geheim is de combinatie van EM.6. messen met titaniumcoating, een nauwkeurig gekantelde Tritan-karaf en een krachtige 1200W motor die voor superieur zachte en geweldig smakende resultaten zorgen.