Sous-vide zal trendy zijn in 2019. Maar wat is het? Kort gezegd is het een kookmethode waarbij vacuüm getrokken voedsel gestoomd wordt op de perfecte temperatuur. Het is de technologie die gebruikt wordt in de chicste restaurants en geeft een ongeëvenaarde structuur aan eten en voorkomt te gaar koken.
Tegenwoordig wordt deze methode vaker en vaker in gewone huiskeukens toegepast. Gebruik dus de AEG SteamPro oven om je gerechten met dezelfde nauwkeurigheid te bereiden. En het beste van het hele verhaal is dat er meer vitaminen, kleuren en voedingsstoffen behouden worden.
SteamPro oven
In onze SteamPro ovens met sous-videfunctie kan je resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie en behouden de smaak.
Bovendien blijft de temperatuur constant binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie geeft je een overheerlijke smaak en resultaten die je telkens opnieuw kunt hercreëren. Sous-vide mag dan wel een geavanceerde techniek zijn, AEG maakt het eenvoudig.
Sous-vide tarbot en 63°C eierdooier
Voor 4 personen
Instructies
- Breek de eieren voorzichtig en scheid de dooiers van de eiwitten.
- Steek de dooiers voorzichtig in een vacuüm kookzak.
- Voeg de olie en het zout toe en maak de zak dicht.
- Selecteer de sous vide-functie van de AEG SteamPro en stel de temperatuur in op 63°C op Stomen en voeg water toe aan de stoomcontainer.
- Zet de zak in de oven en laat gedurende 45 minuten koken.
- Verwijder de dooiers wanneer deze naar wens zijn en serveer ze op borden met de tarbot wanneer deze klaar is.
Sous-vide tarbot
Ingrediënten
Tarbotfilets (120-150 g elk)
½ citroen, in schijfjes gesneden
2 zomeruien, in de helft gesneden
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
25 gram boter
zout en peper
Instructies
- Kruid de tarbotfilets met zout en peper.
- Plaats de filets in de sous-vide kookzakken, samen met alle andere ingrediënten en sluit de zak vacuüm af.
- Stel de AEG SteamPro oven in op het programma Sous-vide en kies het recept visfilets, dunne filets.
- Voeg water toe aan de stoomcontainer. Plaats de vacuüm-afgedichte zakken in de oven en kook volgens het gekozen programma.
- Bereid de garnituur voor terwijl de tarbot gekookt wordt.
- Haal de tarbotfilets, wanneer ze naar wens gekookt zijn, uit de oven en serveer ze met de eierdooiers en garnituur.
Garnituur
Ingrediënten
Eetbare bloemen zoals komkommerkruid
400g groene asperges
Dillebladeren
Instructies
- Snijd de eetbare bloemen fijn en strooi ze op de tarbot.
- Rasp de asperges in fijne reepjes en garneer het bord.
- Pluk de dillebladeren van de stammen en spreid ze spaarzaam over het bord.