Wanneer het gaat over groenten eten, is purper het nieuwe groen van 2019. We zagen het in bietenwortels, paarse zoete aardappellen en hibiscusbloem – alles rijk aan anthocyanen is een natuurlijke antioxidant. Niet alleen gezond maar ook zeer smaakvol.
De mogelijkheden om te koken met purpere planten zijn eindeloos. Om de rijke voedingsstoffen niet verloren te laten gaan kook je best met stoom of sous-vide. De technologieën van AEG stellen je in staat om zeer nauwkeurig te koken bij lage temperaturen - dit garandeert dat je het meeste uit jouw purpere bereidingen haalt.
SteamPro oven
Elke maaltijd zou een unieke ervaring moeten zijn. Daarom creëerden we de SteamPro oven. Hij is voorzien van drie kookstanden - hete lucht, stoom en een mix van beiden. In de combinatiestand zal het systeem zich automatisch aanpassen aan de juiste combinatie van hete lucht en stoom. Dat betekent dat de buitenkant altijd mooi bruin en knapperig zal zijn en de binnenkant steeds sappig en mals.
Of je nu vlees aan het roosteren of grillen bent, brood aan het bakken bent, heerlijke desserts aan het creëren bent of de SousVide-functie gebruikt geïnspireerd op professionele restaurantapparatuur - je kan ervan op aan dat je kookkunsten zich tot een nieuw niveau ontwikkelen.
Rode kool dumplings
Ongeveer 20 stuks
- 1 rode kool
Vulling
- 200 ml zwarte rijst
- 400 ml water
- 1 eetlepel misopasta
- 1 theelepel fijn geplette verse gember
- 1 theelepel fijn gehakte verse look
Dipsaus
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels vers geperst limoensap
- 1 snuifje chilivlokken
Garnituur
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Giet water in de stoomcontainer van de AEG SteamPro of SteamBoost oven.
- Stel de AEG oven in op Stomen.
- Maak een fijne snede rond de stam van de kern van de kool en verwijder deze volledig.
- Plaats de kop van de kool op een stoomschotel, plaats deze in de oven en stoom ongeveer 30 minuten.
- Bereid ondertussen de vulling voor.
- Breng het water aan de kook op de AEG MaxiSense Pure inductiekookplaat. Voeg de zwarte rijst toe.
- Verlaag de temperatuur tot een matig vuur en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de rijst zacht is en het water heeft opgenomen.
- Meng de misopasta, look en gember onder de rijst.
- Haal de kool uit de AEG SteamPro oven en maak de bladeren los. Controleer dat de bladeren zacht genoeg zijn en gerold kunnen worden zonder te breken. De tijd om de juiste zachtheid te verkrijgen zal afhankelijk zijn van het seizoen. Stoom de bladeren langer indien nodig.
- Snijd de harde delen van de bladeren weg en verdeel elk blad in (ongeveer) 3 delen.
- Vul elk blad met rijst en maak ze aan elkaar vast met een kleine tandenstoker. Plaats ze op een ovenschotel.
- Stoom de dumplings 10-12 minuten in de AEG SteamPro Oven op Stomen.
- Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kom.
- Serveer met wat verse koriander en geroosterde sesamzaadjes.