Hoe je de voedselsensor gebruikt met je AEG SensePro® inductiekookplaat

Laatst bijgewerkt 2/07/2024 16:05

Koken met de voedselsensor op de AEG SensePro inductiekookplaat

De AEG SensePro® kookplaat met draadloze voedselsensor begeleidt je met verschillende instellingen en functies tijdens het koken. Geschikt voor verschillende voedingsmiddelen en gerechten.

De voedselsensor voor het eerst gebruiken

Voordat je de voedselsensor voor de eerste keer gebruikt, moet je deze kalibreren om nauwkeurige temperatuurmetingen te garanderen. Volg deze instructies om jouw SensePro® voedselsensor te kalibreren.


Hoe de voedselsensor te gebruiken

De voedselsensor in voedsel plaatsen

Steek de voedselsensor in het voedsel tot minimaal de markering voor het minimumniveau. Voor vloeistoffen dompel je de voedselsensor 2-5 cm boven de markering voor het minimumniveau in de vloeistof om de beste kookresultaten te verkrijgen.


De voedselsensor op kookgerei plaatsen

Plaats de voedselsensor op de rand van het kookgerei met behulp van de “haak” aan de onderkant van de zwarte handgreep. Om een optimale verbinding tussen de kookplaat en de sensor te garanderen, plaats je de sensor dicht bij het midden van de kookplaat. Als je aan de linkerkant van de kookplaat kookt, plaats je de sensor op een stand van 1-3 uur. Als je aan de rechterkant van de kookplaat kookt, plaats de sensor dan op een positie van 9-11 uur.

Controleer de verbinding van de voedselsensor

Op het display van de kookplaat tonen volgende indicatoren de sterkte van de verbinding tussen de kookplaat en de voedselsensor:

Als de kookplaat geen verbinding kan maken met de voedselsensor, geeft deze indicator het volgende weer:  Beweeg de voedselsensor langs de rand van het kookgerei om de verbinding tot stand te brengen of te versterken. De kookplaat vernieuwt de verbingsstatus elke 3 seconden.

Hoe je de kookfuncties gebruikt

Selecteer kant-en-klare recepten en volg de stap-voor-stap instructies voor biefstuk, lamsfilet of zalm. Daarnaast maak je gebruik van kookfuncties als Sous-vide, Bakken, Thermometer en Smelten.


druk op  om toegang te krijgen tot het menu. Gebruik de pijlen < of > om door het menu te navigeren.

Bakken

Bakmethode met automatisch geregelde warmteniveaus die zijn aangepast aan verschillende soorten voedsel. Aanbevolen om oververhitting van voedsel of olie te voorkomen.

Hoe te gebruiken
  1. Open het menu en selecteer Kook- en bakassistent > Functies > Bakken .
  2.   Volg de instructies op jouw kookplaat.

Goed om te weten
  • Start de functie als de kookplaat koud is.
  • Gebruik geen kookgerei met een reliëf in het midden van de bodem.
  • Draai het voedsel om als het de helft van de gewenste temperatuur heeft bereikt. Verwijder altijd de voedselsensor voordat je het voedsel omdraait.
Sous-vide

Bereid vacuümverpakt voedsel op een lage temperatuur, zodat de vitaminen en smaak behouden blijven. De voedselsensor controleert en handhaaft de temperatuur. Aanbevolen voor diverse gerechten zoals curry of bouillabaisse.

Hoe te gebruiken
  1. Plaats de voedselsensor op de rand van de pan.
2. Open het menu en selecteer Kook- en bakassistent > Functies > Sous-vide .  
  3. Kies uit de vooraf gedefinieerde voedselsoorten of stel de temperatuur en bereidingstijd handmatig in.
  4.   Volg de instructies op jouw kookplaat.

Goed om te weten
  • De functie kan alleen worden geactiveerd voor de kookzone linksvoor of linksachter.
  • De voedselsensor regelt en handhaaft de temperatuur perfect met een nauwkeurigheid van +/- 1 °C.
Smelten


 
Aanbevolen voor het smelten van chocolade of boter.

Hoe te gebruiken
1.   Open het menu en selecteer Functies kookplaat > Smelten .  
2.   Volg de instructies op jouw kookplaat.  

Goed om te weten
  • Voor deze functie is het niet nodig om de voedselsensor te gebruiken.
  • Deze functie kan met één kookzone tegelijk worden gebruikt.
ThermometerMet deze functie controleert de voedselsensor de temperatuur van voedsel of vloeistof. Aanbevolen bij het opwarmen van melk of het controleren van de temperatuur van babyvoeding.

Hoe te gebruiken
1. Plaats de voedselsensor in het voedsel of de vloeistof.
2. Druk op op het display en kies Functies kookplaat > Thermometer .
3.   Druk op start .

Om de functie te stoppen, druk je op en selecteer Stoppen .

Goed om te weten
  • Pop-upvensters en geluiden informeren je wanneer de vooraf gedefinieerde temperatuur is bereikt.
  • Je kunt de functie voor alle kookzones gebruiken, maar slechts voor één kookzone tegelijk.
  • Je kunt hem niet gebruiken als de Kook- en bakassistent in werking is.


Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke model inductiekookplaat .

Nu je hebt geleerd hoe je de voedselsensor gebruikt met je AEG SensePro® kookplaat, wil je misschien meer weten over andere functies op je inductiekookplaat.  

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies en andere documentatie voor je toestel.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.