De AEG inductiekookplaat met SenseBoil®-functie heeft een ingebouwde sensor die detecteert wanneer water in kookgerei het kookpunt bereikt. De kookplaat past automatisch de temperatuur aan om de bubbels te verminderen tot een gecontroleerde suddering, waardoor wordt voorkomen dat het water overkookt. De sensor werkt bij het koken van water of water met aardappelen.
De SenseBoil®-functie is beschikbaar op geselecteerde AEG inductiekookplaten.
Hoe je de SenseBoil®-functie inschakelt
1. Druk op wanneer de kookplaat is ingeschakeld. Een knipperend toont de zones waar de kooksensor gebruikt kan worden.
2. Stel het warmteniveau in voor de voorkeurszone. Het knipperende lampje boven het symbool geeft de voortgang aan en blijft branden totdat het water begint te koken.
3. Wanneer je een piepgeluid hoort, is het kookpunt bereikt en wordt het water aan de kook gebracht. Als je pasta of groenten kookt, voeg deze dan toe aan het water en ga door met koken.
Hoe je de SenseBoil®-functie uitschakelt
Druk op of pas het warmteniveau van de zone handmatig aan om de kooksensor uit te schakelen.
Belangrijk
- Vul de pot voor 1/2 tot 3/4 met water, maar laat 4 cm vanaf de rand van de pot leeg.
- Gebruik niet minder dan 1 en niet meer dan 5 liter water en zorg ervoor dat het totale gewicht van het water (of water bij aardappelen) tussen de 1-5 kg ligt.
Goed om te weten
- De kooksensor kan zone per zone worden gebruikt.
- Als een zone al in gebruik is of restwarmte heeft, kan deze niet worden gebruikt met de kooksensor.
- Als je niet binnen 5 seconden een zone selecteert, gaat de kooksensor niet aan.
- De kooksensor werkt zowel met als zonder deksel op de pot of pan.
- Als je de pauzefunctie inschakelt of het kookgerei optilt, wordt de kooksensor uitgeschakeld.
Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke model inductiekookplaat .
Nu je hebt geleerd hoe je de SenseBoil®-functie kunt gebruiken, wil je wellicht meer weten over de andere functies op jouw inductiekookplaat.